BIO

Geboren onder de rook van Leiden, verhuis ik middenin de zestiger jaren van de vorige eeuw naar de rand van ‘t Gooi. Middelbare scholen in Laren en Hilversum doorloop ik weinig succesvol. Muziek vult mijn dagen. Op mijn vijftiende schrijf ik mijn eerste liedjes. Eerst in het Engels, later vooral Nederlands. Omdat ik toch iets nuttigs moet doen studeer ik verpleegkunde en rechten.

Een uitdaging grijpt mij vanaf de jaren ’80 bij de lurven: kwaliteit en veiligheid in de zorg. Daarover publiceer ik artikelen en columns in vakbladen en een aantal boeken. Zie verder op deze website.

Ik richt in 2007 Triaspect op, instituut voor veilige zorg, en ontwikkel een digitaal meld- en verbetersysteem (TriasWeb) voor het leren van fouten en incidenten in de zorg. Het succesvolle programma is in honderden instellingen in gebruik. Zie ook mijn linkedin pagina hier. In 2014 zeg ik Triaspect vaarwel en sindsdien vul ik mijn dagen met muziek en schrijven (fictie!), vrijwilligerswerk, druiven plukken, reizen, fietsen, klussen, barman enzovoort. Uitsluitend leuke dingen. Ik werkte daarnaast nog twee jaar als wijkverpleegkundige en in 2020 en 2021 bij de GGD Gelderland-Zuid in de teststraat om mijn bijdrage te leveren aan het bestrijden van covid-19. .

Van 2015 tot en met 2020 organiseer ik in Brebl (zie www.brebl.nl) met enige regelmaat een Nederlandstalig programma voor lichte (pop)muziek onder de naam Hagelslag in Brebl. Vele muziekvrienden begeleiden mij bij die optredens en maken mijn liedjes mooier dan ooit.

Af en toe, doorgaans bijgestaan door andere muzikanten, geef ik concerten in huiskamers en op kleine podia. Zie de agenda.