BIO

Geboren onder de rook van Leiden, verhuis ik middenin de zestiger jaren van de vorige eeuw naar de rand van ‘t Gooi. Middelbare scholen in Laren en Hilversum doorloop ik weinig succesvol. Muziek vult mijn dagen. Op mijn vijftiende schrijf ik mijn eerste liedjes. Eerst in het Engels, later vooral Nederlands. Omdat ik toch iets nuttigs moet doen studeer ik verpleegkunde en rechten.

Een nieuwe uitdaging grijpt mij vanaf de jaren ’80 bij de lurven: kwaliteit en veiligheid in de zorg. Daarover publiceer ik artikelen en columns in vakbladen en een aantal boeken. Zie verder op deze website. Ik richt in 2007 Triaspect op, instituut voor veilige zorg, en ontwikkel met enkele ict-ers een digitaal meld- en verbetersysteem om te leren van fouten en incidenten in de zorg. Zie ook mijn linkedin pagina hier. In 2014 zeg ik Triaspect vaarwel en sindsdien vul ik mijn dagen met muziek, vrijwilligerswerk, druiven plukken, schrijven, reizen, fietsen, klussen, barman enzovoort.

Sinds 2014 organiseer ik in Brebl (zie www.brebl.nl) met enige regelmaat een Nederlandstalig programma voor kleinkunst en lichte (pop)muziek onder de naam Hagelslag in Brebl. Ook maak ik deel uit van het duo MenS (met Mirjam van den Bos, zie www.mirjamvandenbos.com), met luisterrijke liedjes en oorprikkelende pianostukken, samen en apart muziektheater voor de kleine ruimte.